Sekrety włoskiej kuchni

przez | grudzień 12, 2014

Najlepsze dania kuchni włoskiej są na wyciągnięcie ręki. Nie trzeba daleko szukać, aby móc się cieszyć wspaniałym smakiem, a także bogactwem kolorów potraw. Przede wszystkim warto jest wspomnieć o świetnym lokalu jakim jest pizzeria szczecin niebuszewo. W lokalu tym wypieka się pizzę w klasycznym włoskim stylu, co gwarantuje pełnię smaków towarzyszących konsumpcji tego niezwykle prostego, ale magicznego dania.

Menu dobrej pizzeri

pizzaW menu przeznaczono dla gości przeróżne wersje tej włoskiej potrawy, najbardziej popularną stała się pizza nocna szczecin opinie- jest to klasyczna pizza neapolitańska, która musi być przyrządzona z najlepszych składników i z dbałością o cały proces przygotowywania dania. Niezwykle istotną rzeczą jest ciasto, które powinno być przygotowane z określonej mąki. Najczęściej jest to mąka o ziarnistości 0, albo 00. Co do drożdży to powinny one spełniać surowe wymogi, najlepiej aby były to drożdże neapolitańskie, typowo browarnicze. Ciasto powinno być wyrabiane ręczne- absolutnie nie należy korzystać z maszyn do formowania ciasta, gdyż powoduje to całkowitą destabilizację struktury ciasta, która powinna być formowana wyłącznie manualnie, co gwarantuje odpowiednie walory smakowe. Chrupkość i jednocześnie delikatność- te dwie cechy powinny przede wszystkim cechować bardzo dobre ciasto do pizzy.

Pizza w nocy

Po uformowaniu ciasta należy sprawić, aby nasza nocna pizza szczecin pokryta została odpowiednio sosem pomorowym. Co do sosu, to powinien on być naturalny i przede wszystkim smakować bardzo delikatnie. Nie wolno zbytnio przesadzić z przyprawieniem sosu do pizzy, gdyż może to całkowicie zaburzyć jej smak i sprawić, ze określone doznania będą dominować tak silnie, aż przysłonią resztę smaków i aromatów. Składniki używane do przyrządzenia pizzy powinny być najlepszej jakości. Do sosu najlepiej stosować pomidory San Marzano, które wyrastają na stokach Wezuwiusza- dzięki glebie wulkanicznej osiągają one specyficzne walory smakowe oraz gwarantują wspaniałą strukturę sosu- co warto podkreślić można je sprowadzić do Polski, jak robi to pizzeria szczecin pomorzany, wszystko po to, aby zapewnić klientom najlepsze dania kuchni włoskiej. Pizza powinna być wypiekana w piecu w bardzo wysokiej temperaturze dochodzącej nawet do 500 stopni Celsjusza przez czas nieprzekraczający jednej minuty. Po wyjęciu powinna ona chwileczkę odstać przed podaniem. Surowe podejście do tradycji i autentyczna pasja- to najlepiej charakteryzuje kuchnię jaką oferuje pizzeria szczecin podjuchy. Autentyczna kuchnia włoska i pełnia smaku jest dostępna właśnie tam!